Categories: GENEL

Çorum Valisi Çiftçi, haftalık Kovid-19 vaka sayılarını değerlendirdi:

ÇORUM (AA) – Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sayısının düşüşte olduğunu ancak hala Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirterek, vatandaşlara rehavete kapılmamaları uyarısında bulundu.

Çiftçi, bir açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, salgınla mücadele kuralları nedeniyle uzun süredir toplu etkinlik yapılamadığını hatırlattı.

Kontrollü normalleşme döneminde etkinliklere yeniden başlandığını belirten Çiftçi, “Bugün Cenabıhakk'a şükrederek sözlerime başlamak istiyorum, çünkü uzun zamandır bu tür etkinlikleri, toplu organizasyonları gerçekleştiremiyorduk. İnşallah vaka sayılarının düşmesiyle bu tür etkinlikleri daha da devam ettirme imkanımız olacak, hayatımız normal akışına girmiş olacak.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladığına dikkati çeken Çiftçi, “Sağlık Bakanımızın dün açıkladığı haritaya göre ilimizde vaka sayıları yüz binde 69,88'e geriledi. Yalnız, ülkemizde ortalama oran yüzde 57,88. Bundan şunu anlamamız gerekiyor, ilimizde hala vaka oranları yüksek.” diye konuştu.

Vatandaşlardan tedbirlere sıkı şekilde uymalarını isteyen Çiftçi, “Rehavete kapılmamamız gerekiyor. Vaka sayılarının daha da düşmesini temenni ediyorum. Çünkü oranlar hala yüksek. Tedbirlere hala dikkat etmemiz gerekiyor ki sayıları daha da alta çekebilelim. Daha iyi günleri hep beraber görmeyi canıgönülden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SancakHaber

Recent Posts

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)…

53 dakika ago

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu Spor eğitiminde uluslararasılaşma vizyonu ve evrensel standartlar geliştirme…

1 saat ago

Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz…

11 saat ago

ABD’den Filistin’e destek

ABD'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri kampüslerinde Filistin'e destek için kamp kurup gösteri düzenlemeye devam…

16 saat ago

Milli Boksör Avrupa şampiyonu Oldu

Milli Boksör Samet Gümüş, Avrupa şampiyonu oldu.     Milli boksörden Avrupa şampiyonluğu Milli Boksör…

16 saat ago

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

1 gün ago