Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 10°C

 “Çöpü Dönüştür Doğayı Güldür” hayata geçirildi 

 “Çöpü Dönüştür Doğayı Güldür” hayata geçirildi 
REKLAM ALANI
07/06/2022 09:17
A+
A-

Diyarbakır’da ilkokulda “Çöpü Dönüştür Doğayı Güldür” geri dönüşüm projesi hayata geçirildi.

 

Diyarbakır Hani İlçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokul “Çöpü Dönüştür Doğayı Güldür” geri dönüşüm projesi kapsamında ülke ekonomisi ve geleceğimiz için faydalı olabilecek bir çalışmaya imza attı. Okul Müdürü ve proje kurucusu Gökhan Uluğ öğrencileriyle hayata geçirdikleri proje ile akıt ürünleri geri dönüşüme kazandırarak karşılığında öğrencilerine okulda sürebilecekleri bisikletleri kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Okul Müdürü ve proje kurucusu Gökhan Uluğ “Bu proje kapsamında proje yürütücümüz olan okul öncesi öğretmeni Gülfidan Sarıkaya ve diğer öğretmenlerimizle beraber Hani esnafını dolaşarak projemizi anlattık. Her gün yüzlercesi çöpe atılan plastik şişeler, karton, kağıt vb. atık ürünleri bundan sonra okulumuza geri dönüşüm alanı olarak belirlediğimiz yere getirmelerini ya da bir şekilde bizim tarafımızdan aldırılacagını belirttik. Projemiz esnafta güzel bir etki oluşturdu artık bu tarz atık ürünleri geri dönüşüme kazandırıyorlar. Velilerimiz evlerinde biriktirdikleri bu atıkları okulumuza getiriyorlar. Projemizde ki amaç bu ürünleri geri dönüşüme kazandırarak karşılığında okulumuz öğrencilerine okulda sürebilecekleri bisikletleri kazandırmak. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin atık malzemelerle hazırladıkları yeni ürünlerin sergisi 16 haziran tarihinde okulumuzda yapacaktır. Bu sergi açılışına tüm halkımız davetlidir. Bu bizim ilk projemizdi bundan sonraki yıllarda bu çalışmayı daha kapsamlı bir şekilde yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Güzin dedi ki:

    Duyarlı eğitimcilerin varlığı ile ülkemiz gelişecektir. Ne güzel ve tam yerinde bir proje olmuş Okul müdürümüze teşekkür ederim.

  2. MUSTAFA dedi ki:

    Geri dönüş projeleri doğanın korunmasının yanında, Enerji kullanımında da büyük bir düşüşe sebep olduğundan ülke ekonomisine de büyük bir katkı sağlamaktadır.
    Bu denli önemli ve güzel bir projeye önderlik eden başta Okul Müdürü Gökhan Uluğ hocamızı, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm emeği geçenleri tebrik ederim.