Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Çiftçiye droneli ilaçlama desteği

DİYARBAKIR YENİŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ İLE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE SİVRİTEPE MAHALLESİNDE BULUNAN 6 BİN DEKAR BUĞDAY ALANIN DRONE İLE İLAÇLANDI.

06/04/2022 15:25
A+
A-

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi ile ilçe tarım ve orman müdürlüğünün iş birliği çerçevesinde Sivritepe Mahallesinde bulunan 6 bin dekar buğday alanı drone ile ilaçlandı.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İş birliğinde, Sivritepe Mahallesinde buğdayda süne mücadelesi uygulamalı olarak drone teknolojisi ile yapıldı. Sivritepe Mahallesinde ilk kez yapılan drone ile ilaçlama programına Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abbas Ateş, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Yenişehir Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Polat, ilçe ziraat odaları başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Yüzde 90 su tasarrufu, yüzde 40 ilaç tasarrufu

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün yapmış olduğu Buğdayda süne ile mücadelede drone teknolojisinin kullanılmasının zamandan, işçilikten, yakıttan, amortisman giderlerinden ve emekten tasarruf edildiğini belirten Beşikci, “Gerek pandemi gerekse Rusya ve Ukranya savaşı gibi küresel düzeyde yaşanan olumsuzluklar, dünyada son dönemde gıda fiyatlarını oldukça artmasına neden oldu. bunun yansımalarını ülkemizde de hissediyoruz. Bizlerde bu noktada Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Yenişehir Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ziraat odalarımız ve tarım sektörünün aktörleriyle iş birliği içerisinde giderek Yenişehir’de ekilmemiş bir karış arazimiz kalmaması ve ürün çeşitliğimizi, verimimizi maksimuma çıkartmak için bir dizi çalışmaları hayata geçirdik. Bunlardan en önemlilerinden biri olan girdi maliyetlerini azaltmak, gerekse tarımsal verimliliği artırmak için teknolojik ürünlerden faydalanmak istiyoruz. Bugün Yenişehir ilçemizde toplam 6 bin dekarlık alanda, süne ilaçlaması, tüm birleşenlerimizin ortaklığıyla drone teknolojini kullanarak birlikte yapacağız. Tarım kenti olan Yenişehir ilçesi yıllık geleneksel yöntemlerle yapılan ilaçlamadan kaynaklı 12 milyon TL’lik zararımızı olduğu ortaya çıkardık, bu teknolojiyle önemli ölçüde tasarrufa gireceğiz. Gerek su, akaryakıt, tarladaki traktör tekerlek izi zararlarını önleyerek çiftçimiz ve ülkemizin kazanmasına vesile olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.