Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 20°C

DİYARBAKIR – CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu bekleyen ailelerden ziyaretin iptal edildiği iddiasına tepki

DİYARBAKIR HDP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELER, CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMININ SUİKAST İDDİASIYLA İPTAL EDİLDİĞİNE DAİR İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ.

10/12/2021 18:20
A+
A-

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin suikast gerekçesiyle iptal edildiği iddialarına tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır programının suikast gerekçesiyle iptal edildiği iddialarına 831 gündür evlat nöbeti tutan aileler tepki gösterdi. Aileler, HDP’nin Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine izin vermediğini öne sürdü. Evlat nöbeti tutan babalardan Celil Begdaş, aileler olarak Kılıçdaroğlu’nu beklediklerini söyledi. Begdaş, “Buraya gelecekti, ama duyduğumuz kadarıyla HDP müsaade etmemiş. Ağabeylerinden izin alamadı, iptal etti. Bahaneleri de yalan. Ey Kılıçdaroğlu, söyle ki ben HDP’den korktum. Senin arkadaşların, dostların buna müsaade etmedi. Bizi niye kandırıyorsun. Bize niye özel kalem müdürünle haber yolluyorsun. Gelsin dedik, ona iki söz söyleyecektik gelmedi. Demek ki anne ve babalardan korktu, ağabeyleri müsaade etmedi. Bunun diğer vekilleri Ofis semtinde görüşme yapmışlar. ‘HDP, bizim binayı işgal etmişler, oraya gitmeyin’ demişler. Bizim evlatlarımız götürülmüş. Buradan götürülen çocukların hesabını soracaktık. Kılıçdaroğlu, biz sana gül verecektik, gül istemiyorduk. Bir gelseydi burada insanlık görürdü. Bu kapıya kim gelmedi ki? Herkes geldi, bir Kılıçdaroğlu, bir de İYİ Parti gelmedi” dedi.

Evlat nöbetinde olan baba Ekrem Gökkuş ise aileler olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini beklediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu’nun dert ortakları olmasını beklediklerini ifade eden Gökkuş, “Onu güzel bir şekilde bekliyorduk. Maalesef yalan oldu. O da HDP’nin yanına gitmiş. HDP’de buraya gelmesini bırakmadı. HDP ile Kılıçdaroğlu aynılar, bir olmuşlar. Suikast diye bir şey yok, hepsi yalandır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.