Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Çanakkale Destanı’nı yerinde öğreniyorlar

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU ‘GAZİLER DİYARINDAN, ŞEHİTLER DİYARINA’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET EDECEK ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

23/10/2022 14:40
A+
A-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesi çerçevesinde Çanakkale’yi ziyaret edecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldi.

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi ile öğrencileri ecdatlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve T3 Vakfı Genel Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam katıldı.

“Buna benzer başka bir proje yok”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale’de kefensiz yatan şehitlerin olduğunu ve o şehitlere karşı herkesin vefa borcunun bulunduğunu belirterek, “Çanakkale bizim için çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi gerçekleştirdik. Bu gün itibariyle Çanakkale ziyaretlerinde 141 bin vatandaşımızı ve öğrencimizi ecdatla buluşturduk. Türkiye’de uçakla gençleri Çanakkale’ye götüren başka bir proje yok. Çanakkale’de ecdadımız yedi düvele karşı çok büyük mücadele vermiş. İmanlı göğsünü siper etmiş. 15 yaşındaki gençler vatan elden gitmesin, ezanımız dinmesin diyerek canlarını seve seve feda etmişler. Biz de onlara teşekkür ziyareti olarak Çanakkale ziyaretlerini düzenliyoruz. Gençlerimiz oraya giderek tarihi yerinde görüp ecdadımız teşekkür ziyareti yapıp dönüyorlar. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Dünyanın birçok yeri cadı kazan gibi kaynarken biz ülkemizde bayrağımızın gölgesinde, devletimizin gücüyle huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyoruz. Vatanımızın milletimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’ye öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu nedenle götürüyoruz” dedi.

“Tüm gençlere ulaşma çabası içerisindeyiz”

T3 Vakfı Genel Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam, teknoloji anlamında önemli projeler yaptıklarına dikkati çekerek, “T3 Vakfı olarak 2016’nın sonunda 2017’nin başında teknoloji geliştiren bir Türkiye oluşturma yolumuzda birçok projeyi hayata geçirme ve gayreti içerisindeyiz. Bunların bir kısmında DENEYAP, TEKNOFEST, Bilim Merkezleri, Keşif Kampüsleri Çocuk Üniversitesi ve Özdemir Bayraktar Teknoloji Kurs Programıyla tüm gençlere ulaşma çabası içerisindeyiz. Geleceğin Türkiye’si siz gençlerin omuzlarında yükselecek” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.