Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Birçok ilden büyük 141 bin nüfuslu mahalle hizmetle tanıştı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU’NUN (TÜİK) 2022 YILI NÜFUS VERİLERİNE GÖRE BİRÇOK İLDEN BÜYÜK OLAN DİYARBAKIR’IN BAĞLAR İLÇESİ’NE BAĞLI BAĞCILAR MAHALLESİ, SON YILLARDAKİ GELİŞMESİ VE YAŞADIĞI DEĞİŞİMLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR.

13/02/2022 11:20
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 yılı nüfus verilerine göre birçok ilden büyük olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi, son yıllardaki gelişmesi ve yaşadığı değişimle göz kamaştırıyor.

18 kilometrekare yüz ölçüme sahip olan Diyarbakır’ın gelişen yüzü Bağcılar, hızlı nüfus büyümesi ve yoğunlaşmanın yanı sıra yaşadığı hızlı şehirleşme ile de adından söz ettiriyor. Hızlı büyümeye paralel olarak hizmet yaptıklarını belirten AK Parti’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar nüfusunun neredeyse yarısının burada yaşadığını, imar yolları, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra 200 bin metre kareden fazla yeşil alan kazandırdıklarını ifade etti.

Son üç yılda Bağcılar’da 200 bin metrekareden fazla sosyal donatı ve yeşil alan projelerini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Beyoğlu, yeni imar yolları, alt yapı ve üst yapı hizmetleriyle de mahallenin gelişimine büyük katkı sunduklarını söyledi. Fiziki yapısından dolayı Bağcılar’ın ilçe olmasını zor bir ihtimal olarak gördüklerini anlatan Beyoğlu, mahallenin 4 ayrı muhtarlık ve mahalle yapısına dönüştürülmesinin ise tartışıldığını dile getirdi. Hızlı değişimin birden çok nedeni olduğunu ifade eden Beyoğlu, “Gelişmeye açık bir bölge. Ferah ve huzur veren bir yapısı var. Biz de bu hızlı büyümeye karşı hizmet seferberliği şiarıyla hizmet ediyoruz. Neredeyse hizmet götürmediğimiz bölge kalmadı. Diyarbakır’ın aynası olan bir şehirleşmeyi Türkiye’nin gündemine taşımaktan çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’mutlu şehirler’ hedefine uygun bir şehir imar etmek bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Bağlar Belediyesi, son üç yılda çok amaçlı 8 park, iki organik tarım projesi, ilçe için bir ilk olan Bağ Evi projesini hayata geçirdi. Bağlar Belediyesi tarafından tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca inşası tamamlanmak üzere olan bölgenin en büyük millet bahçesi de Bağcılar’da hayata geçirileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.