Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Yağmurlu
Ankara
19°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Bingöl’de Yenidoğan Sempozyumu gerçekleşti

BİNGÖL’DE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İLE “1’İNCİ YENİDOĞAN SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

20/05/2022 12:05
A+
A-

Bingöl’de birinci Yenidoğan Sempozyumu yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Bingöl’de İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite işbirliği ile birinci Yenidoğan Sempozyumu gerçekleştirildi. Bingöl Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 10 üniversitenin öğretim üyeleri, birim yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bir ülkenin sağlık sisteminin değerlendirilmesinde en önemli parametrenin bebek ölüm hızı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, “Bunun da en önemli bölümünü yenidoğan dönemi oluşturur. Nitekim ülkemizde bebek ölümlerinin yaklaşık üçte ikisi yenidoğan döneminde gerçekleşmektedir. Ülkemizde bebek ölüm hızının yıllar içerisindeki oranlarına baktığımızda 1960 yılında canlı doğan bin bebekten 163’ü bir yılını doldurmadan hayatını kaybederken, 1980 yılında 121, 2002 yılında 31, 2010 yılında 10,1, 2019 yılında 9,1 bebek 1 yaşına girmeden hayatını kaybetmiştir. Bu oran dünyada 2019 yılında 38 olmuştur. İlimiz ile ilgili verilere baktığımızda ise 2016 yılında 18,2 ile maalesef Türkiye 3’ünüc iken, yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ile bu oran 2018 yılında 9,5, 2019 yılında ise 8,7 ile Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür. Bu başarıda Aile Hekimliği Uygulaması, Misafir Anne Uygulaması, ilimiz genelinde yapılan yatırımlar, sağlık tesislerinin fiziki koşullarının düzeltilmesi, nitelikli sağlık personeli istihdamı, tıbbi ekipmanların yenilenmesi ve sağlık çalışanlarının özverisi ve gayreti büyük pay sahibidir. Tabii ki yapılan hizmetlerin temel felsefesi ’İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’dır. Her bir bebeğimizin sağlıklı bir şekilde doğması ve yaşaması sağlık hizmetinin en önemli önceliğidir” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.