Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Bingöl’de kışın başıboş bırakılan eşekler kiralanan hana yerleştirildi

BİNGÖL’ÜN GENÇ İLÇESİNE BAĞLI BİR KÖYE BIRAKILAN VE KAR YAĞIŞI ALTINDA ÖLÜME TERK EDİLEN EŞEKLERE, KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKTI. KAYMAKAMLIK TARAFINDAN KÖYDEN ALINAN EŞEKLER, KİRALANAN HANA YERLEŞTİRİLDİ.

26/01/2022 10:20
A+
A-

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı bir köyde soğuk havada ölüme terk edilen eşeklere kaymakamlık sahip çıktı. Kaymakamlık tarafından köyden alınan eşekler, kiralanan hana yerleştirildi.

Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan birçoğu yaralı başıboş eşek, ölüme terk edilmişti. 23 Ocak Pazar günü İHA’nın “Yaz aylarında çalıştırılan eşekler, kışın ölüme terk edildi” başlıklı haberinin ardından Genç Kaymakamlığı ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü harekete geçti. Köyden kaymakamlık ile Tarım ve Orman İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesinde alınan eşekler, kaymakamlık tarafından ilçe merkezinde kiralanan bir hana yerleştirildi. Sıcak bir yuvaya kavuşan eşeklerin bakımlarının da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, vatandaşlara bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Hana yerleştirilen eşeklerin koruma altına alındığını belirten Kaymakam Kaptanoğlu, “Kaymakamlık olarak bu hayvanlarımıza sahip çıkmak üzere Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte seferber olduk. Kiralanan ahıra hayvanları aldık ve artık gözetimimiz altında tutuyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Hem sokak hayvanlarını hem de yaban hayatını korumak adına elimizden geleni göstermek noktasında imtina etmeyelim lütfen” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.