Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Bingöl’de insan boyuna yaklaşan kar birikintileri kamyonlarla şehir dışına taşınıyor

BİNGÖL’DE İKİ GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLAN VE KENT MERKEZİNDE YAKLAŞIK 1 METREYİ BULAN KAR, BELEDİYE EKİPLERİNCE KAMYONLARA YÜKLENEREK ŞEHİR MERKEZİNE TAŞINIYOR.

22/01/2022 10:30
A+
A-

Bingöl’de iki gün boyunca etkili olan ve kent merkezinde yaklaşık 1 metreyi bulan kar, belediye ekiplerince kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor.

Bingöl genelinde 18 Ocak Salı günü öğleden sonra başlayan kar, perşembe gününe kadar aralıksız şekilde sürdü. Kar yağışının yer yer 1 metreyi bulduğu kent merkezinde, Bingöl Belediyesi ekipleri de seferberlik başlattı. Gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışan belediye, 150 kişilik karla mücadele ekibi ve 25 adet araç ile işlek caddelerde karları temizliyor. Kepçe, greyder ve loderle toplanan kar birikintileri, kamyonlara yüklenerek şehir dışında taşınmaya devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kış ayları gelmeden hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Yağan karın kuraklığın önüne geçmesi temennisinde bulunan Arıkan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Son 3 yılı geçirdiğimiz sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Allah’a şükür son 2-3 gündür yoğun bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. İnşallah bu kar yağışının da bereketini göreceğiz. Kar yağışı kuraklık için son derece önemli ancak karın yoğun bir yağışı sorunları da beraberinde getirdi. Biz bu anlamda bütün ekiplerimizle kış hazırlıklarımızı yapmıştık. Gerek kendi araçlarımızla gerekse dışardan kiralama yöntemiyle getirdiğimiz araçlarla bütün hazırlığımızı yaptık. Kar yağışı devam ettiği sürece bütün ana arterlerimiz başta olmak üzere bütün işlek caddeleri açık tutmaya çalıştık. Son derece başarılı olundu, güzel çalışmalar yapıldı. Yağışın durmasıyla birlikte bütün ekiplerimizle yoğun olan caddelerden başlayarak karın toplanıp şehir dışına taşınmasını sağlıyoruz. En işlek caddelerimizden başladık. Bir iki gün içinde bu ana caddelerimizi bitirdikten sonra ara caddelere ve diğer mahallelerimizde çalışma yapacağız” dedi.

Ekiplere teşekkür eden Başkan Arıkan, “Bu süreç içinde emek veren, sahada olan tüm ekiplerimize, personelimize, işbirliği içinde olan kurumlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.