Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Bingöl Üniversitesince “Kovid-19 Sürecinde Gıda Güvenliği Programı” düzenlendi

BİNGÖL (AA) – Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde sağlıklı bir …

Bingöl Üniversitesince “Kovid-19 Sürecinde Gıda Güvenliği Programı” düzenlendi
15/04/2021 11:30
A+
A-

BİNGÖL (AA) – Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde sağlıklı bir nesil için ambalajlı gıdaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından çevrimiçi düzenlenen “Kovid-19 Sürecinde Gıda Güvenliği Programı”nda konuşan Artık, Dünya Sağlık Örgütünün uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan etmesine neden olan Kovid-19 salgınının, toplumları etkilemeye devam ettiğini anımsattı.

Gıda güvenliği ve güvencesinin Kovid-19 sürecinde çok daha fazla gündeme geldiğine işaret eden Artık, riske yönelik daha önce önlemler alındığını, şimdi ayrıca önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Gıda güvenliği kültürünün oluşturulması gerektiğini aktaran Artık, bağımsız gıda otoritesinin kurulması gerektiğini belirtti.

Artık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir bebek doğduğunda annesi onu kundağa almadan nasıl yaşayamıyorsa gıda da öyledir. Gıdanın muhafaza edilmesi gerekir çünkü gıda da canlıdır. Gıdanın muhafaza edilmesi için kullandığımız muhafaza tekniklerinden herhangi biriyle bu yapılmalı. 'Ambalajlı gıda tüketmeyin.' diyenler, şimdi ambalajlı gıda için sırada. Her türlü ambalajlı gıda çok önemli, artık kimse ambalajlı gıdaya laf söylemesin. İnsanların yaşamı için salgın, nasıl çok üzerinde durulması gereken bir konuysa, sağlıklı bir nesil için de ambalajlı gıdaya ihtiyaç var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.