Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Bebeğin midesinden 3 balon çıktı

NİZİP’TEN YABANCI CİSİM YUTMASI ŞİKAYETİ İLE MEDİCAL POİNT GAZİANTEP HASTANESİNE GELEREK ACİL TIP ÜNİTESİNDE TEDAVİ ALTINA ALINAN 1 YAŞINDAKİ BEBEĞİN MİDESİNDEN 3 ADET BALON ÇIKARILDI.

17/10/2022 16:05
A+
A-

Nizip’ten yabancı cisim yutması şikayeti ile Medical Point Gaziantep Hastanesine gelerek acil tıp ünitesinde tedavi altına alınan 1 yaşındaki bebeğin midesinden 3 adet balon çıkarıldı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan’ın yaptığı detaylı muayene neticesinde İsmet Cihat Kılıç’ın midesinde mavi, turuncu ve pembe renklerde 3 adet balon olduğu tespit edildi. Acil olarak tedaviye alınan minik hastaya anestezi eşliğinde endoskopi yapıldı ve balonların oldukça büyük olduğu fark edildi. Balonların yabancı cisim forsepsi ile başarılı bir şekilde çıkarılmasının ardından İsmet Cihat Kılıç, Medical Point Gaziantep Hastanesinden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan, yapılan müdahale hakkında bilgi vererek, “Yabancı cisim yutulmasını kısaca açıklayacak olursak, sindirilemeyen ya da sindirilebilen cismin yutularak gastrointestinal sistemde (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklarda, rektum, anüs, ağızdan anüse kadar) yer alması anlamına gelmektedir. Genellikle yabancı cisim yutulması yüzde 90 civarında okul öncesi çocuklarda görülmektedir. Sıklıkla ise 3 yaş çocuklarda görülmektedir. Polikliniğimize metal para, toplu iğne, çengelli iğne, bilye, boncuk, toka, çivi, mıknatıs, saat pilleri ve kemik parçaları yutan minik hastaların ebeveynleri sıklıkla başvurmaktadır. 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç, annesi tarafından balon yuttuğu fark edilerek acil servisimize başvurmuştu. Uygun açlık süresinin ardından anestezi eşliğinde endoskop ile mideye girdik. Midedeki mavi, turuncu, pembe olmak üzere 3 adet balon yabancı cisim, forsepsi ile çıkarıldı. Balonların mideden çıkamayacak kadar büyük olduğunu ve bunların mide asidi ile hiçbir hasar görmediğini fark ettik. Balonlar hastamızın soluk borusuna kaçsa idi daha vahim bir tablo ile karşılaşabilirdik. Neyse ki uygun zamanda müdahale ile bu yabancı cisim yutulması olgusu sorunsuz bir şekilde tedavi edildi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.