Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Bakan Akar, öğrencilerle bir araya geldi

Bakan Akar, öğrencilerle bir araya geldi
28/12/2021 09:27
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği Bosna Hersek’te, Uluslararası Saraybosna Üniversitesini de (IUS) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite yerleşkesinde Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF Vakfı) Başkanı Hasan Topaloğlu, IUS Rektörü Ahmet Yıldırım ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, Rektörlük binasına geçti. Rektör Yıldırım’dan faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, üniversitenin Şeref Defteri’ni imzalayarak  konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin, Balkanlar’daki huzurun ve barışın korunması için her alanda çalıştığını belirten Bakan Akar ”Türkiye ve Bosna Hersek’in dostluk ve kardeşlik bağları üzerine kurulu bir ilişkisi olduğunu belirterek “Ortak tarihî ve kültürel bağlarımız eğitim, sağlık, savunma ve ticaret alanlarında da güçlü ilişkiler kurmamızda etkili olmaktadır. Özellikle Bosna Hersek’teki birlik ve beraberlik sadece bölge için değil, tüm dünya için önemlidir. Bosna Hersek’te istikrar, siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek “Dayton Barış Anlaşması tüm maddeleri ile devam etmektedir. Bu sebeple Bosna Hersek’te var olan siyasi kriz bir an önce son bulmalıdır. Balkanlar ve Bosna Hersek’in önemine değinen Bakan Akar, Türkiye’nin, Bosna Hersek gibi dost ülkelerdeki huzur, refah ve güvenlik için elinden geleni yapmaktadır. Tarafların talep etmesi hâlinde Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği üzere, her zaman ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.