Categories: GENELPOLİTİKA

Bakan Akar, öğrencilerle bir araya geldi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği Bosna Hersek’te, Uluslararası Saraybosna Üniversitesini de (IUS) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite yerleşkesinde Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF Vakfı) Başkanı Hasan Topaloğlu, IUS Rektörü Ahmet Yıldırım ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, Rektörlük binasına geçti. Rektör Yıldırım’dan faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, üniversitenin Şeref Defteri’ni imzalayarak  konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin, Balkanlar’daki huzurun ve barışın korunması için her alanda çalıştığını belirten Bakan Akar ”Türkiye ve Bosna Hersek’in dostluk ve kardeşlik bağları üzerine kurulu bir ilişkisi olduğunu belirterek “Ortak tarihî ve kültürel bağlarımız eğitim, sağlık, savunma ve ticaret alanlarında da güçlü ilişkiler kurmamızda etkili olmaktadır. Özellikle Bosna Hersek’teki birlik ve beraberlik sadece bölge için değil, tüm dünya için önemlidir. Bosna Hersek’te istikrar, siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek “Dayton Barış Anlaşması tüm maddeleri ile devam etmektedir. Bu sebeple Bosna Hersek’te var olan siyasi kriz bir an önce son bulmalıdır. Balkanlar ve Bosna Hersek’in önemine değinen Bakan Akar, Türkiye’nin, Bosna Hersek gibi dost ülkelerdeki huzur, refah ve güvenlik için elinden geleni yapmaktadır. Tarafların talep etmesi hâlinde Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği üzere, her zaman ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.

 

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

2 saat ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

4 saat ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

5 saat ago

Sağanaklar devma ediyor; 18 ilde sarı seviye uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) gök gürültülü sağanak sebebiyle 18 ili sarı seviyede uyardı.   Sağanaklar…

5 saat ago

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme   Millî Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına…

2 gün ago

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edeceğini duyurudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edeceğini duyurudu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile…

2 gün ago