Categories: GENELPOLİTİKA

Bakan Akar, öğrencilerle bir araya geldi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği Bosna Hersek’te, Uluslararası Saraybosna Üniversitesini de (IUS) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite yerleşkesinde Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF Vakfı) Başkanı Hasan Topaloğlu, IUS Rektörü Ahmet Yıldırım ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, Rektörlük binasına geçti. Rektör Yıldırım’dan faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, üniversitenin Şeref Defteri’ni imzalayarak  konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin, Balkanlar’daki huzurun ve barışın korunması için her alanda çalıştığını belirten Bakan Akar ”Türkiye ve Bosna Hersek’in dostluk ve kardeşlik bağları üzerine kurulu bir ilişkisi olduğunu belirterek “Ortak tarihî ve kültürel bağlarımız eğitim, sağlık, savunma ve ticaret alanlarında da güçlü ilişkiler kurmamızda etkili olmaktadır. Özellikle Bosna Hersek’teki birlik ve beraberlik sadece bölge için değil, tüm dünya için önemlidir. Bosna Hersek’te istikrar, siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek “Dayton Barış Anlaşması tüm maddeleri ile devam etmektedir. Bu sebeple Bosna Hersek’te var olan siyasi kriz bir an önce son bulmalıdır. Balkanlar ve Bosna Hersek’in önemine değinen Bakan Akar, Türkiye’nin, Bosna Hersek gibi dost ülkelerdeki huzur, refah ve güvenlik için elinden geleni yapmaktadır. Tarafların talep etmesi hâlinde Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği üzere, her zaman ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.

 

SancakHaber

Recent Posts

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme   Millî Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına…

10 saat ago

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edeceğini duyurudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edeceğini duyurudu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile…

11 saat ago

Dilan Polat intihara kalkıştı

Kara para aklama suçundan tutuklu olan Dilan Polat'ın intihara kalkıştığı ortaya çıktı.      …

11 saat ago

Elazığ’da 4.0 büyüklüğünde korkutan deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 23.57'de yaşanan depremin 8,77 kilometre…

1 gün ago

Meteoroloji uyardı; kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji uyardı; kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde; Adana’nın doğusu, Hatay ve…

1 gün ago

PayFix En iyi Fatura Ödeme Hizmeti

Yeni nesil PayFix en iyi fatura ödeme hizmeti geniş içeriğe sahiptir. PayFix sayesinde elektrik, su,…

1 gün ago