Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C

’Aşhan Bacı’ bebekleri usta öğreticisine sanatçı kimlik kartı

‘AŞHAN BACI’ BEBEKLERİ USTA ÖĞRETİCİSİ BOZDAĞ’A SANATÇI KİMLİK KARTI

27/06/2022 10:40
A+
A-

Malatya’da, Barbie bebeklere karşı geliştirdiği ’Aşhan Bacı’ bebekleriyle yöreyi yansıtan Usta Öğretici Cevdet Bozdağ’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı kimlik kartı verildi.

Malatya’da ilk ve tek folklorik giysili bez bebek usta öğreticisi olduğunu belirten Cevdet Bozdağ, daha önceden de ’Aşhan Bacı’ oyuncak bebekleri patenti aldığını hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı kimlik kartının kendisine verilmesi ile sanatın ve sanatçının teşvik edildiğini vurgulayan Bozdağ, yabancı kökenli Barbie bebeklere karşı geliştirdiği, Malatya yöresine ait giyim ve yaşayışı ifade eden ’Aşhan Bacı’ oyuncak bebekleri çocuklara yaptığını belirtti. Bozdağ, “Yaklaşık 25 yıldan beri folklorik giysili bez bebek yapıyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yaklaşık 10 yıl bez bebek usta öğreticisi olarak görev yaptım. Folklorik giysili bez bebek kursunu halk eğitim merkezi kanalıyla açtım. Amacım, unutulmaya yüz tutmuş olan folklorik giysili bez bebek yapımını daha fazla insana öğretmektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.