Categories: GENEL

Araba Müzesi, Antalya’nın nostaljik rüyası

Araba Müzesi,Antalya’nın nostaljik rüyası

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Park, eski dokuma fabrikasının pamuk ambarından dönüştürülen ve 70 adet klasik aracın sergilendiği Antalya Araba Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Müze, Türkiye’nin sanayileşme tarihine tanıklık eden araçların yanı sıra, sinema, havacılık ve siyaset alanında Türk Tarihi’ne iz bırakan otomobiller, motorlar ve uçaklarla da ziyaretçilerini geçmişe götürüyor.

Devrim Otomobili

Nostaljik araçlar hayat buldu

Dokuma Projesi’nin 3. Müzesi olan Antalya Araç Müzesi,19 Mayıs 2022 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıldı.2 bin 800 metrekare büyüklüğündeki müzede, en yenisi 25, en eskisi 65 yaşında olan 70 adet araç sergileniyor. Bu araçlar arasında, günlük hayatın içinde yer alan araçlar yanında Kıbrıs harekatında kullanılmış askeri bir cip, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ı hastaneye kaldıran ambulans yüzde yüz yerli üretim Devrim otomobili, Beyoğlu tramvayı, Vecihi Hürkuş’un 1925’te yaptığı K6 uçağı, Türkiye’nin ilk yolcu uçağı NUD 38’in birebir replikaları ,Türk Sinemasının başyapıtlarından  Selvi Boylum Al Yazmalım ve Çiçek Abbas’ın filmlerinde kullanılan  araçlar gibi dikkat çekici ve merak uyandıran araçlar da bulunuyor.

Araba Müzesi

Zamanda yolculuk

Antalya Araç Müzesi, nostaljik esintiler taşıyan ve ziyaretçilerini, hayatlarının belli dönemlerine doğru geçmiş anılarının canlanacağı keyifli bir yolculuğa çıkaran bir müze. Özgün konsepti ve konuklarına özlem dolu anlar yaşatan duygusal atmosferi ile tarih ve nostalji tutkunları başta olmak üzere her yaştan araç tutkunu tarafından yoğun ilgi görüyor.

SancakHaber

Recent Posts

20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20-31 Mayıs’ta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 Bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru duyurusunu yayımladı.     20…

13 saat ago

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek   19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik…

13 saat ago

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

3 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

3 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

5 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

5 gün ago