Categories: GENEL

Ankara’da Bugün TEKNOFEST Heyecanı Başlıyor

Ankara’da Bugün TEKNOFEST Heyecanı Başlıyor

Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen bu etkinlik, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla düzenleniyor. Festival, 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. 125 kurumun işbirliği ile organize edilen TEKNOFEST, teknoloji geliştiren Türkiye’nin önemli oyuncularını bir araya getirecek.

Festivalde gençler için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Teknoloji ve girişim yarışmalarının yanı sıra, Bilim Sokağı’nda 6-14 yaş grubuna yönelik atölye çalışmaları, Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca, Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, Sahne Senin etkinliği ve Mazhar Alanson konseri gibi özel etkinlikler de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

TEKNOFEST aynı zamanda genç girişimcileri de desteklemeyi amaçlıyor. TEKNOFEST Girişim Yarışması ve Deneyap Kart Robolig Yarışması gibi etkinlikler, gençlerin projelerini girişime dönüştürmelerine ve Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmalarına yardımcı olacak.

Ayrıca, festival kapsamında gerçekleştirilecek hava gösterileri de katılımcılara unutulmaz deneyimler sunacak. Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey gibi hava araçları semada gösteriler düzenleyecek.

TEKNOFEST, yıllar içinde milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayarak Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkı sağlamış bir etkinlik haline geldi. Her yıl daha büyük ve etkileyici bir şekilde düzenlenen festival, gençleri teknoloji ve inovasyon alanında teşvik ediyor.

SancakHaber

Recent Posts

20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20-31 Mayıs’ta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 Bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru duyurusunu yayımladı.     20…

21 saat ago

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek   19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik…

21 saat ago

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

3 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

3 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

5 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

6 gün ago