Categories: GENEL

Ankara Bilim Üniversitesi’nde Rus – Türk Kültür ve Sanat Haftası coşkusu

Ankara Bilim Üniversitesi’nde Rus – Türk Kültür ve Sanat Haftası coşkusu

Ankara Bilim Üniversitesi’nde, 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik, sanat, müzik, film gösterileri ve eğitim atölyeleriyle dolu dopdolu bir program sunuyor.

Haftanın açılış seremonisi, 19 Ekim’de gerçekleşecek ve çok sayıda önemli konuşmacının katılımıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov’un “Modern Dünya Politikası ve Rusya’nın Dış Politikaları” konulu konferansı dinleyicilerle buluşacak. Konferans sonunda soru-cevap bölümü de yer alacak.

Aynı gün, öğleden sonra etkinlik, bir kokteyl ve piyano resitali ile devam edecek. Ardından, “The Formula of Power” adlı film gösterimi ve film yönetmeni Mihail Gusman ile yapılan söyleşi ile devam edecek. Akşam ise etno müzik trio konseri ile taçlanacak.

20 Ekim’de etkinliklere devam edilecek ve Rusça öğrenimine ilgi duyanlar için bir ustalık sınıfı düzenlenecek. Sanatseverler için ise “Rus Koleksiyonlarının Sırları” başlıklı bir sanat buluşması gerçekleşecek.

Ayrıca, geleneksel Rus kermesi, müzik dinletileri ve kültürel konferanslar da bu özel haftanın ayrılmaz bir parçası olacak. Atölye çalışmaları ve film gösterimleri de etkinliklerin zengin yelpazesini tamamlayacak.

21 Ekim’de Koleksiyoner Buluşması ve özel film gösterimleri devam ederken, 22 Ekim’de ise Görme Engelli Piyanist Bager Çalışçı’nın etkileyici resitali ile hafta sona erecek.

SancakHaber

Recent Posts

CHP Kıbrıs’taki ilk temsilciliğini açtı!

CHP HEYETİ ŞEREF SALONU’NDA Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, KKTC’nin…

2 saat ago

Radyoterapi tedavisi artık Çorum’da

Radyoterapi tedavisi artık Çorum’da   Tedavi süreci nedeniyle onkoloji hastalarını sık sık şehir dışına gitmek…

15 saat ago

Bu topraklardan nice Selçuk Bayraktarlar, Aziz Sancarlar yetişecek

Kacır: Bu topraklardan nice Selçuk Bayraktarlar, Aziz Sancarlar yetişecek Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen Doğu Karadeniz…

15 saat ago

Karakoçan Belediyesinin GES için tahsis edilen arsası geri alındı

İletişim Başkanlığı'ndan, “Elazığ'da AK Parti'den DEM Parti'ye geçen Karakoçan Belediyesinin GES için tahsis edilen arsası…

15 saat ago

Kiracıların en büyük korkusu! Ev sahipleri istediği kadar zam yapabilecek mi?

Yeni dönemde ev sahiplerinin istediği kadar zam yapabilir yapamayacağı merak konusu oldu. Öte yandan kiracıların…

15 saat ago

Böyle Sendikamı Olur?

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen haksız taleplerini yerine getirmeyen Rektöre iftira attı. Rektörü…

23 saat ago