Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Ana sayaçlarla kayıp ve kaçak su kullanımına önlem

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, KAYIP-KAÇAK SU KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN, HANE VE İŞYERLERİNİN YER ALDIĞI SİTELERE ANA SAYAÇ MONTE EDİYOR.

05/05/2022 12:20
A+
A-

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp ve kaçak su kullanımın önüne geçmek için, hane ve işyerlerinin yer aldığı sitelere ana sayaç monte ediyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu kullanımında vatandaşların haklarını korumak amacıyla kayıp-kaçağa yönelik çalışmalarını kent merkezi ve ilçelerde sürdürüyor. Ana sayaç uygulamasıyla yeşil alan, yangın hidrantı, şamandıra, sığınaklar, yüzme havuzu ve depoları bünyesinde barındıran tüketimin fazla olduğu sitelerde kayıp-kaçak içme suyu kullanımının önüne geçiliyor.

DİSKİ ekipleri, 996 merkezde, 147 de ilçelerde olmak üzere belirlediği toplam bin 133 siteye ana sayaç monte edecek. Bahçe ve bostanlarda kaçak sulamalarının önüne geçmek için de kırsal mahallelerde belirlenen alanlarda ana sayaçlar takılacak. Ana sayaçlarla tüketilen su, tahakkuk oranları, saha ve parsel üzerinde oluşan fiziki kaçakları da kolaylıkla tespit edebileceği bildirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.