Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Akıllı telefonlara dikkat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ RADYO KAMPÜS’TE YAYINLANAN PROGRAMININ KONUĞU DOÇ. DR. MEHMET SAĞLAM OLDU. AYŞENUR DENİZ’İN SUNDUĞU PROGRAMDA “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI” KONUŞULDU.

14/05/2022 09:45
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Teknoloji Bağımlılığı Komisyon Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sağlam bir programda, teknoloji bağımlılığının her kesimden insanı etkileyen bir soruna dönüştüğünü söyleyerek, akıllı telefonların bireyleri esir alan bir araca dönüştüğünü kaydetti.

İnönü Üniversitesi Radyo Kampüs’te yayınlanan Eğitim Söyleyişleri programının konuğu İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Teknoloji Bağımlılığı Komisyon Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sağlam oldu. Ayşenur Deniz’in sunduğu programda “Teknoloji Bağımlılığı” konuşuldu. Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünün kurulum amacını anlatan Doç. Dr. Mehmet Sağlam “Ülkemizde son birkaç yıldır bağımlılıkla mücadele konusu devletin top yekün üstlendiği bir sorumluluğa dönüştü. Bu çerçevede üniversitelerde bağımlılıkla mücadele koordinatörlükleri oluşturuldu. İnönü Üniversitesinde 2022 yılı içersinde bağımlılıkla mücadele koordinatörlüğü kuruldu. Bu koordinatörlüğün altında farklı bağımlılıklarla mücadelede alt komisyonları oluşturuldu. Ben de bu çerçevede Teknoloji Bağımlılığı Komisyonu’nun hem başkanlığını hem de üyeliğini yürütüyorum. Komisyonların temel amacı başta kendi üniversite öğrencilerimiz olmak üzere bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmaktır. İnsanımızı tehdit eden bir riskle karşı karşıyayız. Bu riske karşı yapacağımız ilk şey farkındalık oluşturmak. Malatya’da farklı kurumlarla işbirliği yaparak farkındalık çalışmalarını kampüs dışına da ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

“Akıllı telefonlar bireyleri esir alan bir araca dönüştü”

Teknoloji bağımlılığı konusunun son zamanlarda daha sık ele alındığını ve teknoloji bağımlılığının her kesimden insanı etkileyen bir soruna dönüştüğünü söyleyen Sağlam, akıllı telefonların avantajlarının göz ardı edilmemekle birlikte bu telefonların bireyleri esir alan bir araca dönüştüklerinin altını çizdi. Çocuklara güvenli internet ortamı sağlamak adına literatüre “Dijital Ebeveyn” kavramının girdiğini ifade eden Sağlam, teknoloji bağımlılığının okul öncesi çocuklarına kadar indiği, her kesimden insanın yaşam kalitesini etkileyen olumsuz bir süreç olduğunu belirterek ebeveynlerin bu konuda çocukları için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Sağlam, komisyonların yaptığı çalışmaları ve yapılan etkinlikleri takip etmek isteyenlere İnönü Üniversitesi web sayfasında yer alan “Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü” başlığına girildiği zaman her bir komisyona rahatlıkla ulaşılabileceğini belirtti. Teknolojinin planlı ve kontrollü bir şekilde kullanıldığında bağımlılığın söz konusu olmayacağını vurgulayan Sağlam “Teknoloji hayatımızın bir parçası bunu bırakamayız ama bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Hayatınızın kontrolü siz de olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.