Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Ailelerin kararlı direnişi 985’inci gününde

ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA KAÇIRILARAK DAĞA GÖTÜRÜLEN AİLELERİN HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ 985. GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR.

14/05/2022 11:25
A+
A-

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 985. gününde devam ediyor.

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 985’inci gününde de devam ediyor. Kütahya’dan Diyarbakır’a gelerek kızı Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent, kızını terör örgütü PKK’dan alıncaya kadar eyleminde kararlı olduğunu vurguladı. Levent, “Kızımı almadan gitmiyorum, Fadimem, ne olur bizi görüyorsan dön gel, o mağaralar sana göre değil. Arkadaşlarının elinden tutun hepiniz gelin, biz sizi çok özledik. Güvenlik güçlerine teslim olun ceza yok. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arkamızda. Ne olur kaçın gelin biz sizi çok özledik. Yavrum sen oralara layık değilsin. Aileler olarak her gün gözyaşı döküyoruz, yeter artık. O pislikler ellerini sizin üzerinizden çeksinler. Yeter bize çektirdikleri ıstırap. HDP ve PKK kendi çocuklarını götürsünler” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.