Dolar 32,4933
Euro 34,7433
Altın 2.421,74
BİST 9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 27°C
Az Bulutlu
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 23°C

Ailelerin HDP ve PKK’ya karşı direnişi sürüyor

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 915. GÜNÜNDE DE DEVAM EDERKEN, 9 YILDIR OĞLUNDAN HABER ALAMAYAN ANNE RAHİME TAŞÇI, OĞLUNUN FOTOĞRAFINA SARILIP GÖZYAŞLARIYLA TESLİM OLMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU.

05/03/2022 11:25
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 915. gününde de devam ederken, 9 yıldır oğlundan haber alamayan anne Rahime Taşçı, oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşlarıyla teslim olması için çağrıda bulundu.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 915. gününde de sürüyor. HDP önünde evlat nöbetinde olan ve Kars’tan oğlu Faruk için Diyarbakır’a gelen, Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Rahime Taşçı, oğlu Faruk’un 9 yıl önce sabah evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, oğluna dön gel çağrısında bulundu.

Oğluna Kürtçe seslendi

Oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşları döken anne Taşçı, “Faruk için burada bekliyorum, oğlum eğer beni görüyor ve duyuyorsan gel polise teslim ol, korkma ceza yoktur. Ben burada seni bekliyorum, çok özledim, 9 yıldır kokunu özledim. Bana bir telefon aç sağ olduğunu söyle, ben senin sağ olup olmadığını bilmiyorum. Gel teslim ol” dedi.

Anne Taşçı açıklamasının ardından oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşları döktü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.