Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

DİYARBAKIR – Aileler direniyor destekler devam ediyor

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ 835’İNCİ GÜNÜNE GİRERKEN, AİLELERE BİR DESTEKTE HAZRO KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SALİH SAK’TAN GELDİ.

14/12/2021 15:55
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 835’inci gününe girerken, ailelere bir destek de Hazro Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Salih Sak’tan geldi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 835. gününde de devam ederken ailelere bir destekte Hazro ilçesinden geldi. Hazro Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Salih Sak, aileleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ailelerin direnişinin terör örgütünün bitme seviyesine destek olduğunu kaydeden Kaymakam Sak, ailelerin yanında olduklarını belirtti. Sak, “Bugün Diyarbakır kamuoyuna ve bütün Türkiye’deki vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz ki bizler Diyarbakır annelerinin yanındayız. Hazro Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak Hazro’da çalışma arkadaşlarımızla siyasi partimizin teşkilatıyla ve vatandaşlarımızla Diyarbakır annelerinin yanında olmak için geldik. Öyle bir devrim gerçekleştirdiler ki bugün terör örgütüne katılım sıfır noktasına yaklaştıysa bunlarda onların emek ve payları çoktur. Onların cesareti ve sabrı sayesinde örgüt bitecek. Bu örgüt bitecek belinin kırıldığı ve az kaldığı doğrudur yakında bittiğini de göreceğiz inşallah. Gözyaşlarını gördük ama o gözyaşlarının arkasında çok ciddi bir kararlılık ve cesaret var, terör örgütünü bu bitirecek” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.