Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C

Ahlat Bastonu Ülke Gündeminde

Ahlat Bastonu Ülke Gündeminde
171929
22/12/2023 12:38
A+
A-

Bitlis’in Ahlat ilçesinde üretilen baston ülke gündeminde yerini aldı.

Bitlis’in ahlat ilçesinde üretimi yapılan bastonlar ceviz ağacından yapılıyor.  Bazı ustalar ise bastonlara Türk boyları tamgaları işlemesi yapıyor. Ceviz ağacı ile birlikte koç. manda ve sığır boynuzları da kullanılıyor. Ahlat’ta üretimi yapılan bastonlar Türkiye’nin çeşitli merkezlerinden sipariş alıp satışa sunuluyor.

Ahlat Bastonu ile ün salan bu el sanatı, ceviz, karaağaç, dut ve kiraz ağaçlarını el marifetiyle yöresel desen oymak ve kemik işlenerek vernik veya golmak cila ile cilalanarak Selçuklu motifleri ile süslenerek kullanıma sunuluyor.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban , Sancak Habere yaptığı açıklamada amaçlarının ahlat bastonunu sadece Türkiye’de değil dünyada tanıtımını yapmak olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde haber spikeri Ahmet Hakan’ın da  dikkatini çeken ahlat bastonu hediyesinden dolayı programında Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çobana teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.