Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

AHKİB’in nisan ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103 arttı

MERSİN (AA) – Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, birliklerinin nisan ayında 32 …

AHKİB’in nisan ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103 arttı
REKLAM ALANI
24/05/2021 11:54
A+
A-

MERSİN (AA) – Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, birliklerinin nisan ayında 32,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tekin, yazılı açıklamasında, AHKİB ihracatının nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103 artış gösterdiğini belirtti.

Birliğin nisan ayı performansını değerlendiren Tekin, “Bu yıl nisan ayında 32,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Birliğimiz, en fazla dış satımı yüzde 575 artış ve 12,6 milyon dolarla İspanya'ya gerçekleştirdi. Bu ülkeyi yüzde 6 artış ve 5,1 milyon dolarla Almanya, yüzde 340 artış ve 3 milyon dolarla Hollanda takip etti.” ifadesini kullandı.

Tekin, söz konusu ayda ihracat hacmi en fazla artan ülkelerin ise Bulgaristan ve Romanya olduğuna işaret ederek, bu artış oranlarının gelecek dönemler için kendilerine motivasyon sağladığını vurguladı.

En fazla bayan dış giyim ürünlerini ihraç ettiklerini aktaran Tekin, “Nisanda yüzde 364 artış yakaladığımız bayan dış giyim 15,3 milyon dolarla birinciliği elde etti. Bayan dış giyimin bölge ihracatımızda payı yüzde 47 oldu. Yüzde 78 artış ve 5,1 milyon dolarla bay dış giyim ikinci, yüzde 5 artış ve 4,3 milyon dolarla diğer hazır eşya (çadır çuval ve benzeri) üçüncü sırada yer aldı. Nisan ayında en fazla ihracat artışı sağladığımız ürün grupları bayan iç giyim, yünlü yatak kıyafetleri ve bebe giyimi oldu.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.