SAĞLIK

ABD Ve Çin’den Virüs Yaratma Planı!

ABD Ve Çin’den Virüs Yaratma Planı!

Yeni belgeler, ABD’li ve Çinli bilim insanlarının 2018 yılında Covid-19’de görülen nadir özelliklere sahip yeni bir virüs yaratmayı planladığına dair bir proje tasarısını gün yüzüne çıkardı.

İddialara göre, laboratuvar ortamında üretilmesi planlanan bu virüs, Covid-19 ile oldukça benzer özelliklere sahip olacaktı.

Çinli bilim insanlarının, bulaşıcı özelliklere sahip yarasa corona virüsleri üretmek için ABD fonlarını kullanma planları, pandemiden bir yıl önce yapılmış. Bu iddialar, yüzlerce e-posta, hibe başvurusu ve bilimsel makaleden oluşan belgelerle destekleniyor.

COVID 19

Araştırma Teklifi Reddedildi

Belgelerde geçen bilgilere göre, laboratuvar ortamında üretilmesi planlanan virüsün, “SARS benzeri salgın tehlikesi” yaratacak dört özelliği vurgulanmış. Ancak belirtilen deney teklifi reddedilmiş ve resmi bir kayıt bulunmamakla birlikte, viroloji uzmanları bu kayıtların Covid-19’u yaratma amacına dair bir “taslak” olduğunu düşünüyor.

Zoonotik Kökeni Çürüttü

Dünya Sağlık Örgütü danışmanı Jamie Metzl, bu belgelerin Covid’in zoonotik köken teorisini çürüttüğünü iddia ediyor. Zoonotik köken teorisi, virüsün vahşi doğada başlamış ve buradan insanlara bulaşmış olduğunu savunurken, bu belgeler laboratuvar kökeni iddialarını güçlendirebilir.

Bu gelişmeler, Covid-19’un kökeni konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırırken, bilim dünyası ve halk arasında zaten iki ayrı teoriye dair güçlü inançlar ve tartışmalar devam ediyor.

SancakHaber

Recent Posts

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

1 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

2 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

2 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

2 gün ago

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli…

2 gün ago

Son nefesinde kendisini kimin bıçakladığını söyledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde karnından bıçaklanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Çağlayan (53), tedavisi…

3 gün ago