Categories: GENEL

ABD İstihbaratından ‘Prigojin’in Uçağı Patlatıldı’ İddiası

ABD istihbaratı, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin’in uçağının ‘kasıtlı patlama’ sonucu düşürüldüğünü iddia etti.

ABD İstihbaratından ‘Prigojin’in Uçağı Patlatıldı’ İddiası

ABD istihbaratının raporuna göre, Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de bulunduğu özel jetin, ‘kasıtlı patlama’ sonucu düşürüldüğu iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak ismini açıklamayan ABD ve Batılı yetkililere göre, uçağın ‘kasıtlı patlama’ sonucu düşürüldüğü ve Prigojin’in büyük olasılıkla hedef alındığı belirtilirken, olayın Putin’in eleştirenleri susturma geçmişiyle uyumlu olduğu aktarıldı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder daha önce yaptığı basın açıklamasında, ABD’nin Prigojin’in öldürüldüğünü düşündüğünü ifade etmiş ve uçağın düşüş nedeni konusunda net bir bilgi olmadığını belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Wagner grubunun isyancı lideri Prigojin’in ölümüne dair açıklamalarda bulunmuş, Prigojin’in Rusya’nın ve dünyanın çeşitli bölgelerinde önemli başarılar elde ettiğini, ancak hayatında ciddi hatalarının olduğunu belirtmişti.

Düşen uçağa dair soruşturmanın yapılacağını vurgulayan Putin, Soruşturma Komitesi’nin Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturmanın sonuçlarını beklediğini ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirtmişti.

ABD İstihbaratından ‘Prigojin’in Uçağı Patlatıldı’ İddiası

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

1 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

1 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

4 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

4 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

4 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

5 gün ago