Dolar 32,4225
Euro 34,7347
Altın 2.477,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

70 yıllık gramofon ustası tarihe ışık tutuyor

MALATYA’DA YAŞAYAN 89 YAŞINDAKİ GRAMOFON USTASI ERDOĞAN ALTÜRK’ÜN DÜKKANINDA BÜYÜK ÖZENLE MUHAFAZA ETTİĞİ ASIRLIK SAAT , RADYO VE GRAMOFONLAR ADETA TARİHE IŞIK TUTUYOR.

11/10/2022 13:00
A+
A-

Malatya’da yaşayan Gramofon Ustası Erdoğan Altürk’ün dükkanında büyük özenle muhafaza ettiği asırlık saat, radyo ve gramofonlar adeta tarihe ışık tutuyor.

Battalgazi ilçesinde yaşayan Gramofon Ustası Erdoğan Altürk (89), ilerleyen yaşına rağmen 70 yıldır büyük sabırla mesleğini sürdürüyor. Tarih kokan dükkanında bir yandan eski saat, radyo ve gramofonların tamiratını yapan Altürk, bir taraftan ise onlarca muhabbet kuşu ile dertleşiyor.

Sanata olan tutkusunun kendisini böyle bir yola soktuğunu aktaran Altürk, 1952 yılında babasından gizli olarak açtığı dükkanında lambalı radyo, gramofon tamiratı yapmaya başladığını söyledi.

Mesleğin son temsilcilerinden olduğunu kaydeden Altürk, “Benim gibi üç beş usta vardı. Bildiğim kadarıyla çoğu rahmetli oldu. Hayatta kalan tek gramofon ustasıyım. Mesleğim benim elbisem gibi bir şey, ölünceye kadar mesleğimi sürdüreceğim. Çünkü sanat bizim kanımıza işlemiştir” dedi.

Birçok sektörde yaşanan çırak sıkıntısının kendi meslekleri için de geçerli olduğunu belirten Altürk, ”Bu sanat öyle birkaç ayda öğrenilecek bir sanat değil. Gelse birisi dese, yemeğini de ben veririm öğrenmek istese ama hakiki öğrenecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.