Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

GAZİANTEP – 3 milyon üniversite öğrencisinden 22 bini sporla uğraşıyor

GAZİANTEP’TE DÜZENLENEN ÜNİVERSİTELER KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILAN ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÜNAY, 3 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN 22 BİNİNİN SPORLA UĞRAŞTIĞINI BELİRTEREK, DURUMUN İÇ AÇICI OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

27/11/2021 16:05
A+
A-

Gaziantep’te düzenlenen Üniversiteler Koordinasyon Toplantısına katılan Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, 3 milyon üniversite öğrencisinden 22 bininin sporla uğraştığını belirterek, durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

İki gün sürecek olan toplantıya; Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversitelerin Rektörleri, Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları katıldı. Toplantı Gaziantep direnişini anlatan kısa bir filmle başladı.

Günay: “2 önemli etkinliğe ev sahipliği yapacağız”

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, katılımcılara İki büyük müjde vererek konuşmasına başladı.2022 Eylül ayı içerisinde İstanbul Haliç’te gerçekleştirilecek Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonasını organize edeceklerini ifade eden Günay, “Bu organizasyonu, İstanbul’daki üniversitelerimizin yapmasını, biz de onlara teknik destek ve yardımcı olmayı hedefliyoruz. İkinci almış olduğumuz organizasyon; 2025 yılında gerçekleştireceğimiz Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası. Bu organizasyonu da şu anda Türkiye’nin en güzel spor tesislerine sahip olan Burdur Mehmet Akif Üniversitesi’ne verdik. 1 Aralık itibariyle dosyamızı Avrupa Üniversiteler Spor Federasyonu Yönetimine sunacağız. 2023 yılında da Bakanlığımızın önerdiği veya teklif ettiği ilde Türk Devletleri Teşkilatı Üniversite Oyunlarını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

“3 milyon öğrenciden 22 bini spor yapıyor”

Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin olduğunu sözlerine ekleyen Günay, “Bizim faaliyetlerimize katılan öğrenci sayısı en yüksek 22 bine ulaşmış. Yani yüzde 1’i bile bulmamış. Biz öğrencilerimizin yüzde 1’ine bile spor yaptıramıyoruz. Durum iç açıcı değil. Özellikle salgında bu noktada kötü etkiledi. Çok iyi bir yere gitmiyoruz. Üniversitelerimizde sağlıklı yaşam ve spor projesine başlayacağız. İlk hedefimiz spor yapan örgenci sayısını yüzde 10’a çıkarmak Bu yüzden sizlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Özaydın: “Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz”

Koordinasyon toplantısının başarılı geçmesini dileyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise, “Çocuklarımızı post modern dünyanın sanal ortamından spor alanlarına çekerek daha sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Modern tıbbın yanında sporla birlikte obezite ile mücadele etmek istiyoruz. O yüzden bu spor alanında her şey var. Yaygın olan sporlar basketbol, futbolun yanı sıra kim hangi sporu yapmak istiyorsa o olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı yarın Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasaoğlu’nun katılımıyla devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.