Dolar 32,4676
Euro 34,7142
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

10. kez Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp: “Olimpiyat yolunda emin adımlarla çalışmaya devam edeceğim”

ANKARA (AA) – Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Polonya'nın başkenti …

10. kez Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp: “Olimpiyat yolunda emin adımlarla çalışmaya devam edeceğim”
24/04/2021 22:01
A+
A-

ANKARA (AA) – Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 3-1 yenerek altın madalya elde etti.

Rıza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Allah'a şükürler olsun, 10. kez Avrupa şampiyonluğumu ülkeme, halkıma yaşatmak nasip oldu.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir sürecin yaşandığına işaret eden Rıza, “Zor bir yıl geçirdik. Ardından çalışıp, formumuzu tekrar bulup, önemli rakiplerle güreşip 11. final ve 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etmek kolay olmadı. Ama şükürler olsun içimizdeki kazanma arzusu sayesinde bunu başardık.” diye konuştu.

Tek eksiğinin olimpiyat altın madalyası olduğunu dile getiren Rıza, “Bu şampiyonluk, benim için de büyük moral oldu. Olimpiyat yolunda emin adımlarla, eksiklerimi gidererek çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp, elde ettiği 10. Avrupa şampiyonluğuyla ilgili şunları kaydetti:

“İlk gün rakiplerimi kolay geçtim. Ukraynalı ve Rumen rakiplerimi sayı tuşuyla, yarı finalde Alman rakibimi tuşla yenerek finale kaldım. Finalin bir gün sonra olması benim için biraz daha zorlayıcı oluyor. Çünkü yorgunluk bir gün sonra çıkıyor ama finalde de zorlu mücadelenin ardından bu şampiyonluğu ülkeme kazandırmış oldum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.